Peter, coördinator mobiele equipe in Antwerpen

Ik ben Peter, verpleegkundig coördinator van de mobiele equipe en het verpleegtechnisch support team, en papa van de fantastische Mathias. Overdag ben ik druk in de weer om onverwachte afwezigheden van collega’s samen met mijn ‘mobieltjes’ op te vangen. Daarnaast school ik me zo veel mogelijk bij op verpleegtechnisch vlak om collega’s te ondersteunen bij nieuwe technische zorgen. En ’s avonds fiets ik met mijn zoon door de stad, of spelen we samen op de PlayStation.

Benieuwd naar mijn belevenissen? Check mijn blog!

"met de zorgcentrale, hebt u hulp nodig?"

Peter, coördinator mobiele equipe in Antwerpen

Al vanaf de eerste dag dat ik bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen werk, heb ik met ontzag opgekeken naar de mensen van het onthaal. Wat zij allemaal doen achter hun drie openstaande schermen is écht wel indrukwekkend!

Ik ga de bal waarschijnlijk mis slaan als ik een opsomming maak van het takenpakket dat zij dagdagelijks verwerken maar ik ga toch een poging doen: alle telefoons aannemen na de kantooruren van onze 15 lokale afdelingen, berichten versturen voor op te starten zorgen naar de verpleegkundigen op het terrein, permanentiedienst voor opvang van zieke kinderen, wachtdiensten van palliatieve netwerken, herinneringstelefoontjes voor de dienst 'nabije zorg op afstand', verwerken van aanvragen van sleutelkluisjes, administratie voor het provinciaal secretariaat, facturatie van de personenalarmen … en wat we zeker niet mogen vergeten: het aannemen en opvolgen van de personenalarmen.

Zowel de alarmeringen van het 'mobiel personenalarm' als het 'personenalarm home' komen hier toe en worden vakkundig en daadkrachtig opgelost. En daar ben ik als verpleegkundige al eens een keertje bij een patiënt thuis héél blij om geweest.

Een tijdje geleden kwam ik bij een patiënte van ons toe die ’s nachts was uitgegleden en niet meer recht kon. Jammer genoeg was ze haar personenalarm terug vergeten aan te doen voor ze in bed kroop. Ze lag in een erg oncomfortabele houding en klaagde van ontzettend veel pijn in haar bekken, wat me deed vermoeden dat het wel eens een heupfractuur kon zijn. Om geen tijd te verliezen sloeg ik alarm via haar personenalarm.

Super fijn om dan je collega's te horen zeggen dat ze hulp voor je zullen sturen! De dame werd opgenomen en revalideerde snel na een totale heupprothese en vergeet nu nooit meer om haar toestelletje ook mee te nemen in bed.

Als verpleegkundigen zien we de collega's van de zorgcentrale niet zo vaak, maar wat zouden we eigenlijk zijn zonder?

Oh ja, voor ik het vergeet... Ze zoeken bij de zorgcentrale nog een extra verpleegkundige! Zie je het zitten om in een tof enthousiast team aan de slag te gaan? Bekijk dan hier de vacature: https://www.witgelekruis.be/jobs-stages/antwerpen/vacatures/verpleegkundig-medewerker-zorgcentrale.

Laatste nieuwe blogposts

17-05-2019
coördinator mobiele equipe

Vrijdagochtend, half zeven.

Links boven Antwerpen een mooie volle maan, rechts een knalrode ochtendzon die me begeleiden naar Stabroek en Lillo....

25-02-2019
coördinator mobiele equipe

‘Kinderen worden niet hyperactief van suiker’, ‘plassen in een zwembad is gevaarlijk’, ‘van tequila val je af’... Iedereen leest de titels en artikels,...

16-11-2018
coördinator mobiele equipe

Zoals onze algemeen directeur Stefaan Sarens onlangs zei: het is een beetje zoals examenstress. Het gevoel van op de verpleegschool is inderdaad een klein...

27-09-2018
coördinator mobiele equipe

Al vanaf de eerste dag dat ik bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen werk, heb ik met ontzag opgekeken naar de mensen van het onthaal. Wat zij allemaal doen...