Liesbeth, Verantwoordelijke onthaal en administratie in Geel

 • Rachida
  medewerker onthaal en alarmcentrale
  Herentals
 • Liesbeth
  Verantwoordelijke onthaal en administratie
  Geel
 • Gert
  IT-medewerker
  Herentals

Ik werk sinds een aantal jaren bij het Wit-Gele Kruis Van Antwerpen. Ik kom uit een klassiek bedrijf, en dan valt het verschil in aanpak toch wel op. Bij mijn vorige werkgever draaide alles om winst en groei – hier staat het menselijke aspect centraal. Natuurlijk werken we met zijn allen keihard (vaak zelfs harder dan in andere bedrijven) en natuurlijk moeten we financieel gezond blijven. Maar finaal komen mensen hier toch op de eerste plaats: patiënten én collega’s. En dat vind ik belangrijk.

Mijn job is niet zo makkelijk samen te vatten in een paar zinnen. Ik ben elke dag met wel honderd verschillende dingen bezig. Zo probeer ik te antwoorden op praktische vragen van onze verpleegkundigen, zorg ik dat ze alle juiste info op hun elektronisch verpleegdossier krijgen en dat alle administratie volledig is, en geloof me, in de zorgsector is dat best wat!  Verder beantwoord ik de oproepen van patiënten en ben ik ook vaak een luisterend oor voor verpleegkundigen. Stressy, maar wel  een heel leuke en veelzijdige job.

Ik werk halftijds en vind het geweldig dat ik nooit op maandag en dinsdag werk. Zo heb ik die dagen alvast genoeg tijd vrij om mijn drie jonge kinderen van school te halen. Op de andere dagen regelt mijn man zijn afspraken zodat hij aan de schoolpoort kan staan. Dat werkt perfect!