Liesbeth, Verpleegkundige in Turnhout

Hey, ik ben Liesbeth – een trotse Kempenaar. Enkele jaren geleden solliciteerde ik hier met de nodige zenuwen op de communicatiedienst – ik wilde deze job écht. Gelukkig mocht ik starten, en dat heb ik me nog geen seconde beklaagd. Sterker nog: ik vond het werk hier zo boeiend, dat ik zélf studies verpleegkunde aanvatte. Ondertussen ben ik zelfs al gestart als thuisverpleegkundige in afdeling Turnhout!

Volg mijn omzwervingen op de voet op mijn blog.

Van communicatiemedewerker naar verpleegkundige: een nieuwe start

Liesbeth, verpleegkundige in Turnhout

Wat een avontuur. Het zit er op. Ik behaalde mijn diploma van professionele bachelor in de verpleegkunde. En ja, dat heeft bloed (vooral bij bloednames), zweet (ook bij plus 30 graden moet een verpleegkundige werken) en ook wel eens tranen (examenstress, onzekerheid, ..) gekost.

In 2013 startte ik aan de opleiding, ik bleef heel die tijd halftijds aan de slag op de communicatiedienst van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Het was interessant om de combi te blijven maken, maar stilletjes aan nam de verpleegkundige in mij toch de bovenhand. Ik heb echt een goede keuze gemaakt. Echt in de zorg werken, dat is mijn ding.

Gedurende dit traject ben ik het verpleegkundig beroep meer en meer gaan appreciëren. Wij verpleegkundigen – ik mag nu wij zeggen – hebben heel veel in onze mars. Bij alles wat we doen leggen we de link naar het waarom en hoe we zaken moeten aanpakken en we doen dat alles om het onze patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. Respect kreeg ik voor het geduld dat ik gezien heb, de luisterende oren, de schouderklopjes, de glimlachjes, maar ook voor het ‘weten van aanpakken’, want een verpleegkundige is vaak een echt doe-beest. Aanpakken die problemen! Go go go, blijven gaan :) Ik hoop dat alles ook zelf in te praktijk te kunnen omzetten.

Ik moet toegeven het allemaal wel erg spannend te vinden. Vrijdag rijd ik (alleen) in een Cliootje rond… Ga ik de weg wel vinden, gaat het allemaal loslopen, EVD-stress..??? Ik besef dat het met vallen en opstaan zal gaan, maar ik doe mijn best en ga proberen eerst te wandelen voordat ik lopen kan.

Dus als je in Oud-Turnhout een Renault Clio de weg ziet zoeken : that’s me! Zwaai maar, ik zwaai wel terug ;) 

Laatste nieuwe blogposts

03-07-2017
Verpleegkundige

Wat een avontuur. Het zit er op. Ik behaalde mijn diploma van professionele bachelor in de verpleegkunde. En ja, dat heeft bloed (vooral bij bloednames),...

22-08-2016
Verpleegkundige

Al meer dan twee jaar blog ik over het traject dat ik aan het afleggen ben: dat van communicatiemedewerker tot verpleegkundige. Het wordt steeds concreter...

25-05-2016
Verpleegkundige

Zoals jullie wel door hebben, ben ik halftijds student. Maar voor de andere helft ben ik ook communicatiemedewerker. Maar wat doen we op die...

10-03-2016
Verpleegkundige

Ja hoor! Ik ben terug! Na bijna acht maanden afwezigheid ben ik er terug ingevlogen. Tijd om zaken terug op te pikken, zoals bloggen.

In mijn vorige...