Linde, verzorgende in de dienst gezinszorg Beter Thuis

  • Linde
    verzorgende
    de dienst gezinszorg Beter Thuis

Ik werk nu twee jaar bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen als verzorgende. Daarvoor was ik aan de slag in een rusthuis – ook leuk, maar toch een pak onpersoonlijker. Daar lijken alle mensen immers wat op elkaar omdat je ze in de context van het rusthuis ziet. Nu kom ik thuis bij mensen, vaak in een huis waar ze al een leven lang in wonen. Dat is helemaal anders. Je leert mensen écht kennen.

Je komt ook erg vaak bij de mensen over de vloer – soms vaker dan de familie van die mensen. Zo help ik elke week een dame met een beenprothese met haar huishoudelijk werk. We gaan dan ook altijd samen naar de winkel en ik zie dat ze echt geniet van dat buitenkomen. Anders ziet ze ook niet zoveel mensen.

Wat me het meeste plezier doet is dat ik mensen soms echt kan helpen. In Mechelen kom ik zo drie keer per week bij een blinde man. Hij vindt het uiteraard fijn dat ik lekker eten maak en zijn huis proper houd, maar hij geniet pas echt als ik samen met hem aan de computer zit. Dan help ik hem met software die zijn mails voorleest. Van zo’n momenten geniet ik écht.