Silvio, Zorgkundige in Mechelen-Puurs

  • Silvio
    Zorgkundige
    Mechelen-Puurs
  • Thea
    zorgkundige
    Turnhout

Hoi! Ik ben Silvio. Ik ben zorgkundige in het team Mechelen-Zuid van afdeling Mechelen-Puurs.

Tijdens mijn studies verpleegkunde deed ik in de zomer vakantiewerk als zorgkundige bij het Wit-Gele Kruis. Ik was direct verkocht door de unieke werksfeer, de waarden van het Wit-Gele Kruis en de begeleiding vanuit de afdeling. Nu combineer ik mijn studies verpleegkunde met een vaste job als zorgkundige. Voor mij een ideale combinatie.

Ik woon samen in Boom, heb twee honden, drie katten en mijn hobby’s zijn fotografie, wandelen, lezen en muziek. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in maatschappelijke zaken, actualiteit en innovatie.

Benieuwd naar mijn belevenissen? Ontdek het allemaal op mijn blog!

Zomerse toppers

Silvio, zorgkundige in Mechelen-Puurs

Vakantietijd

De zomervakantie zit er voor de vele studenten helaas terug op. Nog wat blokken voor de herexamens, klaar maken voor het volgende jaar. Er terug helemaal invliegen.Tijdens de vakantie nemen collega’s graag vakantie om warme oorden op te zoeken, al hadden we van de temperaturen hier geen klagen. Of ze blijven thuis om een extra terrasje te doen, een festival mee te pikken of te bingen voor de beeldbuis. Gelukkig kunnen de patiënten genieten van een continuïteit van zorg.

Jobstudenten

Daarvoor doen we beroep op jobstudenten. De eerste dagen mogen ze mee op ronde om veel tips en tricks te ontdekken en de patiënten te leren kennen. Na een drietal dagen mogen ze hun vleugels uitslaan en zelfstandig beginnen toeren. Op pad met een auto, tablet en telefoon.

Het blijft toch spannend om de stress te zien als ze zelf op pad mogen vertrekken, want er is veel om aan te denken; de stress van op de baan, de vele nieuwe patiënten, het elektronische verpleegdossier. Daarbij komt ook nog het vroege opstaan en de verschillende hittegolven.

Toppers 

Ik moet zeggen, bij ons in Mechelen hadden we dit jaar heel straffe jobstudenten waarbij de werkethiek en gedrevenheid op een hoog niveau lag. Echte toppers! Het was echt leuk om zo een gedreven krachten te hebben!

En natuurlijk: stilletjes hoop ik dat de jobstudenten ooit kiezen om bij het Wit-Gele Kruis te komen werken en zo collega’s worden!

Dank je wel en succes in jullie volgende academiejaar!

Ps: een extra dank je wel aan Stefanie & Nick om te willen poseren voor een foto.

vakantie-werkers

Laatste nieuwe blogposts

18-11-2019
Zorgkundige

Quizen

Tijdens de jaarlijkse Wit-Gele Kruis quiz waar we met ons als Star Wars verkleed team tweede werden werd ik...

27-08-2019
Zorgkundige

Vakantietijd

De zomervakantie zit er voor de vele studenten helaas terug op. Nog wat blokken voor de herexamens, klaar maken voor...

18-07-2019
Zorgkundige

Innovatieve cultuur

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen gebruiken we de nieuwste procedures en volgen we de nieuwste technieken en...

07-12-2018
Zorgkundige

 

De winter komt er aan, de donkere dagen liggen in ‘t verschiet.

Ik zoek een huis, maar vind het niet....