Silvio, Zorgkundige in Mechelen-Puurs

 • Silvio
  Zorgkundige
  Mechelen-Puurs
 • Thea
  zorgkundige
  Turnhout

Hoi! Ik ben Silvio. Ik ben zorgkundige in het team Mechelen-Zuid van afdeling Mechelen-Puurs.

Tijdens mijn studies verpleegkunde deed ik in de zomer vakantiewerk als zorgkundige bij het Wit-Gele Kruis. Ik was direct verkocht door de unieke werksfeer, de waarden van het Wit-Gele Kruis en de begeleiding vanuit de afdeling. Nu combineer ik mijn studies verpleegkunde met een vaste job als zorgkundige. Voor mij een ideale combinatie.

Ik woon samen in Boom, heb twee honden, drie katten en mijn hobby’s zijn fotografie, wandelen, lezen en muziek. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in maatschappelijke zaken, actualiteit en innovatie.

Benieuwd naar mijn belevenissen? Ontdek het allemaal op mijn blog!

Onbetaalbare voordelen bij het Wit-Gele Kruis

Silvio, zorgkundige in Mechelen-Puurs

Maandelijks krijg je keurig en op tijd het loon waar je voor gewerkt hebt, je krijgt enkele extralegale voordelen, maar je krijgt als surplus nog een hele resem onbetaalbare voordelen. Een kleine bloemlezing: 

1. Verkeersstress, wat is dat?

Je wordt regelmatig getest hoe stressbestendig je bent in het verkeer. Snel leer je verschillende copingmechanismen om de verkeershel te trotseren.

 • Niet alle wegen leiden naar Rome, maar je weet wel de verschillende routes om je patiënt te bereiken in geval van opstoppingen.
 • File? Geen probleem, een momentje om een filefuif te organiseren en je luidkeels te laten gaan op één of andere foute hit. Of het ideale moment om even te briefen naar een collega, uiteraard met de handsfreefunctie.
 • Geen parkeerplaats: goh... altijd weet je wel een plekje waar iemand anders niet aan gedacht had.
 • Flitspalen, trajectcontroles, … Op de duur ken je ze allemaal in je regio. Dus flitsboetes heb je niet te snel.

 

 2. Geen inspiratie om te koken?

Elke dag weer koken, maar wat schaft de pot vanavond?

 • Er zijn patienten die veel tv kijken. De laatste nieuwe Jeroen Meus of Sandra Bekari gerechten kunnen ze je met plezier weten te zeggen.
 • Grootmoeders keuken: sommige patienten hebben gouden recepturen voor heerlijke gerechten. En met kookproblemen kunnen ze je wel inspiratie en tips geven.
 • Geen zin om te koken? Er zijn altijd patiënten die leuke eetgelegenheiden kunnen aanprijzen, en vaak de vergeten pareltjes.

 

3. Levenswijsheden

Soms was het vroeger beter, soms ook niet. Maar veel levenservaring betekent vaak veel levenswijsheid. En daar kan je veel uit halen om je eigen leven te verrijken en je visie op de wereld aan te passen.

 

 4. Interieurtips

Soms zie je wel iets bij de mensen thuis: eigenlijk is dat wel slim bedacht, dat wil ik ook. Tevens zie je vaak dat mensen het moeilijk hebben in de badkamer om hun bad te betreden of omdat deze op een verkeerde verdieping gelegen is. Daaruit kan je concluderen dat je best op jonge leeftijd na begint te denken over de toegankelijkheid van je woning.

 

5. Zeep, deo en parfum

Je ziet veel reclame over (dure) hygiënische middelen. Maar werken ze nu ook wel? En vooral: ruiken ze lekker? Je kan het proefondervindelijk waarnemen, en bevragen of het goede zeep is. Wat ik al geleerd heb: het is niet omdat het flesje mooi is dat de deodorant die er in zit lekker ruikt.  Uiteindelijk krijg je ook veel vakkennis gratis en voor niks over de verschillende bodylotions en cremes. Handig, is het niet? 

 

Laatste nieuwe blogposts

07-12-2018
Zorgkundige

 

De winter komt er aan, de donkere dagen liggen in ‘t verschiet.

Ik zoek een huis, maar vind het niet....

08-10-2018
Zorgkundige

Onlangs was ik op de bureau in Mechelen en ik hoorde flarden van een gesprek tussen ons afdelingshoofd Viviane en kwaliteitsbegeleider Ingrid. Ze hadden...

19-06-2018
Zorgkundige

Een groot afschrikwekkend gebouw, dat kun je wel zeggen als je de parking op rijdt. Het gebouw huisvestte tot halfweg de jaren 70 een seminarie waar jonge...

12-03-2018
Zorgkundige

Maandelijks krijg je keurig en op tijd het loon waar je voor gewerkt hebt, je krijgt enkele extralegale voordelen, maar je krijgt als surplus nog een...