Onze bijzondere cultuur

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen staan professionele vakkennis, constructieve samenwerking en overleg in een open en positieve geest centraal. We investeren overigens in innovatieve technologie en tools, zoals het EVD, het elektronisch verpleegdossier. Zo spelen we proactief in op de snelle evoluties in de zorgsector. En dat komt onze patiënten natuurlijk ten goede.

We bieden de medewerkers het vertrouwen en de ruimte om persoonlijk initiatief te nemen dat nodig is om hun job goed uit te voeren. Tegelijk werkt iedereen aan een aangename en motiverende werksfeer. Ook communicatie krijgt bij ons aandacht: zowel intern tussen collega’s als extern met patiënten, mantelzorgers en zorgpartners.

Bovendien kunnen onze medewerkers rekenen op de best mogelijke ondersteuning in hun job. En op de hulp van een onderlegd en gedreven team, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Je bent er immers niet alleen voor de patiënten, maar ook voor je collega’s. Die verbondenheid met het Wit-Gele Kruis van Antwerpen draag je ook actief uit.

Een flitsende Quiz

Silvio, zorgkundige in Mechelen-Puurs

Quizen

Tijdens de jaarlijkse Wit-Gele Kruis quiz waar we met ons als Star Wars verkleed team tweede werden werd ik aangesproken door collega Renske uit afdeling Boom. Blijkbaar hebben we allebei dezelfde passie: fotografie. Enkele weken geleden deed ik een oproep via sociale media of er iemand zich geroepen voelde om model te staan tijdens de fotocursus die ik volg via avondcursus.

Al snel kreeg ik een bericht van Renske dat ze dit wel zag zitten, omdat ze weet hoe moeilijk het soms is om modellen te vinden.

Driehoekje onder het oog!

En afgelopen week was het dan zo ver!

De opdracht was: Maak een klassiek Rembrandt-portret. Dit kan je herkennen aan het typische driehoekje dat het licht vormt onder het oog. Zoals Rembrandt dit schilderde bij zijn werken.

Tijdens het afstellen en meten van de belichting is het ideale moment om te babbelen, om het model op haar gemak te stellen. Zo kwam ik te weten dat Renske haar eerste twee modules fotografie bij Filip volgde, dezelfde docent die ik momenteel heb. Dat haar ochtendtoer in Boom in de wijk is waar ik woon, ze gespecialiseerd is in wondzorg, ze momenteel aan het specialiseren is in stomazorg, ze in haar vrije tijd een cursus Photoshop aan het volgen is… een bezige bij!

De shoot was enorm leuk en het was een meerwaarde dat Renske ook een geschoold fotografe is want als de docent wat moeilijke vragen stelde gaf ze hints om het antwoord te geven en ze zocht mee naar oplossingen voor problemen die we hadden! 

Zo zie je maar wat deelname aan de jaarlijkse quiz kan teweeg brengen!

Het resultaat van de fotoshoot kan je onder deze post bekijken!!!

Ps: Dank je wel Renske om ons model voor een avond te zijn! Als je zelf ooit een model nodig hebt, laat maar iets weten hé!

Blogposts over dit thema

18-11-2019
Zorgkundige

Quizen

Tijdens de jaarlijkse Wit-Gele Kruis quiz waar we met ons als Star Wars verkleed team tweede werden werd ik...

12-07-2019
Diabeteseducator

Ik werk binnen een warme organisatie. Ik voel me hier goed en ik kijk dan ook niet over de muur om elders aan de slag te gaan… Verpleegkundigen zijn vandaag...

07-12-2018
Zorgkundige

 

De winter komt er aan, de donkere dagen liggen in ‘t verschiet.

Ik zoek een huis, maar vind het niet....

30-11-2018
Diabeteseducator

Binnen onze organisatie bestaat een uitgewerkte klachtenprocedure. Onder het motto ‘uit een klacht kunnen we leren’ bestaat de mogelijkheid dat gebruikers...