Onze bijzondere cultuur

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen staan professionele vakkennis, constructieve samenwerking en overleg in een open en positieve geest centraal. We investeren overigens in innovatieve technologie en tools, zoals het EVD, het elektronisch verpleegdossier. Zo spelen we proactief in op de snelle evoluties in de zorgsector. En dat komt onze patiënten natuurlijk ten goede.

We bieden de medewerkers het vertrouwen en de ruimte om persoonlijk initiatief te nemen dat nodig is om hun job goed uit te voeren. Tegelijk werkt iedereen aan een aangename en motiverende werksfeer. Ook communicatie krijgt bij ons aandacht: zowel intern tussen collega’s als extern met patiënten, mantelzorgers en zorgpartners.

Bovendien kunnen onze medewerkers rekenen op de best mogelijke ondersteuning in hun job. En op de hulp van een onderlegd en gedreven team, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Je bent er immers niet alleen voor de patiënten, maar ook voor je collega’s. Die verbondenheid met het Wit-Gele Kruis van Antwerpen draag je ook actief uit.

De donkere dagen liggen in het verschiet

Silvio, zorgkundige in Mechelen-Puurs

 

De winter komt er aan, de donkere dagen liggen in ‘t verschiet.

Ik zoek een huis, maar vind het niet.

‘T huis donker, verstopt en grauw heeft een identificatie maar vind je niet gauw... 

Gelukkig heb ik een goede vriend die me steunt door weer en wind.

Liefste zaklamp, werkend met led, bedankt dat je me redt! 

Geroutineerd, handig en snel, vind ik dat onverlichte huisnummer wel!

Als wij ergens voor de eerste keer moeten zijn is het niet altijd even makkelijk om een woning te vinden.

Vaak zijn de huisnummers afgebleekt, verstopt achter struiken, niet zichtbaar, net iets te donker of net iets te klein of hangt er simpelweg geen huisnummer.

Enkele tips:

  • Breng je huisnummer zo dicht mogelijk aan tegen de straatkant.
  • Zorg voor voldoende contrast, een donkere achtergrond met lichte cijfers is ideaal en mochten de huisnummers reflecteren, ben je helemaal een held!
  • Hoe groter, hoe beter.
  • Zorg voor een goede verlichting, zeker als je huis een eindje van de straatkant ligt en de straatlampen niet vergenoeg reiken, wees ons licht aan het einde van de tunnel. 
  • Groene vingers? Super! maar check even van aan de straatkant dat je struiken, bomen of klimplanten het zicht naar de gulden cijfers niet blokkeert.
  • Is je woning minder makkelijk te vinden, zijn er (onverwachte) werken in de straat of weet je dat je geen huisnummer hebt hangen, vermeld dit dan zeker bij je eerste telefoontje.
     

Bedankt!

Blogposts over dit thema

07-12-2018
Zorgkundige

 

De winter komt er aan, de donkere dagen liggen in ‘t verschiet.

Ik zoek een huis, maar vind het niet....

30-11-2018
Diabeteseducator

Binnen onze organisatie bestaat een uitgewerkte klachtenprocedure. Onder het motto ‘uit een klacht kunnen we leren’ bestaat de mogelijkheid dat gebruikers...

08-10-2018
Zorgkundige

Onlangs was ik op de bureau in Mechelen en ik hoorde flarden van een gesprek tussen ons afdelingshoofd Viviane en kwaliteitsbegeleider Ingrid. Ze hadden...

27-09-2018
coördinator mobiele equipe

Al vanaf de eerste dag dat ik bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen werk, heb ik met ontzag opgekeken naar de mensen van het onthaal. Wat zij allemaal doen...